WAKTU SEKARANG
APLIKASI ONLINE
INFO SKSB
INFO SEKOLAH
Info Am
Guru Besar
Guru Dan Staf
TakwimPersekolahan
Anugerah Sekolah
KPEC
Carta Organisasi
Program
Aktiviti
P & P
Bilik Darjah
Pusat Akses
Kelas Violin
Kelas Keyboard
PUSAT SUMBER
Info Am
Nilam
AKHBAR UTAMA
Berita Harian
Harian Metro
Utusan Online
New Strait Times
BAHAN P & P
Courseware Guru
Courseware Murid
Klip Video
Sukatan Pelajaran
Maklumat Utk Guru
 
             
 
SEJARAH SK SERI BAYU
 
             
   
Selamat datang ke SK Seri Bayu , Manjung, Perak Darul Ridzuan - Sekolah Wawasan yang pertama di negeri Perak dan yang kedua di Malaysia. SK Seri Bayu telah dibina pada tahun 2001 selaras dengan perancangan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mengintegrasikan perpaduan kaum. Sekolah ini mempraktikkan kaedah pengajaran dan pembelajaran yang terbaik berdasarkan sukatan pelajaran yang ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Tumpuan kepada kualiti pendidikan menggambarkan usaha kami bagi memantapkan lagi sektor pendidikan negara.

SK Seri Bayu menyediakan kemudahan pendidikan yang terkini, makmal komputer dilengkapi dengan rangkaian internet, tenaga pengajar yang dedikasi dan pengurusan sekolah yang berorientasikan pelanggan.

Kami juga menitikberatkan pendidikan yang seimbang di mana aspek ko-kurikulum sentiasa diberi penekanan. SK Seri Bayu juga menggalakkan penglibatan ibu bapa serta semua kakitangan sekolah dalam setiap aktiviti sekolah untuk mewujudkan suasana yang lebih kondusif dan berbudaya cemerlang .

 
 
                 
 
         
       
         
 
HAK MILIK SEKOLAH KEBANGSAAN SERI BAYU 
KOMPLEKS SEKOLAH WAWASAN MANJUNG 
32040 SERI MANJUNG 
PERAK DARUL RIDZUAN 
  Anda Pengunjung Ke
msn spaces tracker